Ruilen of Retourneren van een internet aankoop

Ruilen voor een ander product
Indien u uw aankoop wilt ruilen voor een andere maat of een ander product dan hanteert Toeareg Outdoor daarvoor de volgende procedure: Meld uw retour met omruiling uiterlijk binnen 14 dagen aan via email of telefoon. Deze contactgegevens vindt u helemaal rechts onderaan op iedere pagina op deze website. U ontvangt dan van ons een retournummer. Dit nummer graag duidelijk buiten op de verpakking vermelden.
U dient het te ruilen artikel compleet  en ongedragen retour te sturen binnen 8 dagen. Indien redelijkerwijze mogelijk graag in de originele verpakking, maar in ieder geval met de orginele kleding-tags correct en onbeschadigd bevestigd en met (een kopie van) de orginele factuur. Vergeet u ook niet bij uw aanvraag te vermelden welk nieuw product u wilt ontvangen.
Een eventueel prijsverschil in verband met de ruiling voor een duurder of goedkoper product wordt uiteraard met u verrekend. Indien u geld terugkrijgt wordt dit teruggestort op de wijze waarop u de betaling gedaan heeft. Is het product duurder dan wordt er contact met u opgenomen voor de afhandeling van de bijbetaling.
Bij omruiling van een product vergoeden wij de verzendkosten tot een maximumbedrag van € 8,65. Dit is de standaardprijs voor aangetekende verzending binnen Nederland via PostNL. Deze maximum vergoeding is eveneens van toepassing op retourzending vanuit het buitenland. Bij eventuele volgende omruilingen betaalt u zelf de volledige kosten voor retourzending.
Wij adviseren u het pakket in ieder geval aangetekend te versturen zodat u altijd kunt nagaan of het pakket ook daadwerkelijk bij ons is afgeleverd. Mocht het pakket dan zoek raken bent u tenminste verzekerd. 
LET OP!!! de behandeling van retourpakketten zonder retournummer kan langer duren

Producten retourneren zonder omruil (Herroepingsrecht)
Heeft u een product gekocht dat niet past of niet bevalt dan kunt u dit binnen 14 dagen na ontvangst melden en een retouraanvraag indienen. U kunt daarvoor ons herroepingsformulier gebruiken (volledig invullen, ondertekenen en retourneren) of u kunt contact met ons opnemen via email of telefoon. Deze contactgegevens vindt u helemaal rechts onderaan op iedere pagina op deze website. U ontvangt dan van ons een retournummer. Dit nummer graag duidelijk buiten op de verpakking vermelden.
U dient het artikel uiterlijk binnen 8 dagen na ontvangst van uw retournummer retour te sturen. Indien redelijkerwijze mogelijk graag in de originele verpakking en ongedragen, maar in ieder geval met de orginele kleding-tags correct en onbeschadigd bevestigd en met (een kopie van) de orginele factuur erbij. Uw retourpakket kunt u versturen met een pakketdienst van uw keuze maar wij adviseren u het pakket in ieder geval aangetekend te versturen zodat u altijd kunt nagaan of het pakket ook daadwerkelijk bij ons is afgeleverd. De kosten voor de retournering dient u zelf te voldoen.
Zodra wij uw pakket retour hebben ontvangen wordt het verwerkt en wordt uw geld teruggestort op uw rekening. Wij streven ernaar het bedrag binnen 5 werkdagen retour te storten. In geval van beschadigingen of gebruikssporen kan deze termijn langer zijn aangezien dan eerst het schadebedrag moet worden vastgesteld.
LET OP!!! de behandeling van retourpakketten zonder retournummer kan langer duren

Uitzonderingen

Ondergoed kan NIET geruild/geretourneerd worden!
Om redenen van hygiëne, en daarmee gezondheidsbescherming, geldt er voor sommige producten zoals bijv. ondergoed, een uitzondering op de herroepingsmogelijkheid. Deze producten worden verzegeld aangeleverd en kunnen niet meer geretourneerd worden indien de verzegeling verbroken is.
Zolang de verzegeling intact is, blijft de herroepingsmogelijkheid uiteraard wel van kracht.

Ruilen of Retourneren van een aankoop via onze SHOP

Indien u uw aankoop wilt ruilen voor een andere maat of een ander product dan hanteert Toeareg Outdoor daarvoor de volgende procedure: Meld uw retour met omruiling uiterlijk binnen 8 dagen aan via email of telefoon. Deze contactgegevens vindt u helemaal rechts onderaan op iedere pagina op deze website. U ontvangt dan van ons een retournummer. Dit nummer graag duidelijk buiten op de verpakking vermelden.
U dient het te ruilen artikel compleet en ongedragen te retourneren. Indien redelijkerwijze mogelijk graag in de originele verpakking, maar in ieder geval met de orginele kleding-tags correct en onbeschadigd bevestigd en met (een kopie van) de orginele factuur. Vergeet u ook niet bij uw aanvraag te vermelden welk nieuw product u wilt ontvangen.
Een eventueel prijsverschil in verband met de ruiling voor een duurder of goedkoper product wordt uiteraard met u verrekend. Indien u geld terugkrijgt wordt dit teruggestort op uw rekening. Is het product duurder dan wordt er contact met u opgenomen voor de afhandeling van de bijbetaling.Het artikel dient dan ook binnen 8 dagen geretourneerd te worden (er kan in onderling overleg vanaf gewerken worden)