Mons Royale

Wat is Merino? Merino is een schapenras. Niet zomaar een schaap, Merino zijn ongelooflijk veerkrachtig en volledig aangepast voor een leven in barre omstandigheden. Ook zijn ze het oudste gefokte schapenras. In schril contrast met het klimaat waarin ze gedijen worden ze beschermd door de zachtste wol, die over zoveel verbazingwekkende eigenschappen beschikt dat het bekend staat als de wonder wol.
 

Anti-odeur: De gekroesde structuur van merinovezels betekent dat het heel moeilijk is voor bacteriën om zich aan de wol te hechten. Als gevolg hiervan blijft merinokleding langer fris en reukvrij.
Ademend: Het superieure vermogen om vocht in de vezels te absorberen en op te slaan, betekent ook dat wanneer je lichaamstemperatuur stijgt, het vocht dat in de wol is opgeslagen, van je lichaam zal worden afgevoerd en verdampen. Hoe warmer je wordt hoe efficiënter merino wordt.

Zacht: Door de fijnmazigheid van merinovezels voelt het superzacht aan op je huid en jeukt niet zoals traditionele ruwe wol. Dit comfortniveau maakt merino perfect voor basislagen en ondergoed.
 
Lichtgewicht warmte: Merinowol heeft een zeer hoge warmte-/gewichtsverhouding, zodat je warm blijft zonder last te hebben van dikke lagen. Merino behoudt zijn vermogen om te isoleren zelfs als het nat is, dus hoe slecht de omstandigheden ook zijn, je zult altijd warm blijven

Temperatuurregeling: Merino werkt als een natuurlijk airconditioningsysteem omdat het de hoogste vochtopnamecapaciteit heeft van elke stof, dus het houdt je warm en droog als het koud is, maar door vocht en warmte weg te voeren van het lichaam, zal het je ook koel houden wanneer het heet is.
100% Hernieuwbaar: Merinowol is 100% biologisch afbreekbaar en duurzaam. De schapen worden elke zomer geschoren om comfort, gezondheid en mobiliteit van de dieren te waarborgen. Het bijproduct van de schaar is de vacht, die we in onze kleding verwerken!

 


Verzendinformatie:

Verzendinformatie:

Gratis geleverd binnen NL

» Meer informatie...

Betaalmogelijkheden:

Betaalmogelijkheden:

» Meer informatie...

Onze showroom:

Onze showroom:

» Meer informatie...

Nieuwsbrief