Hoewel het merk Arc'teryx bij het grote publiek nog geen grote bekendheid geniet, is het wel degelijk een van de toonaangevende merken in de top van de outdoor-kleding industrie. Arc'teryx is zeker bij insiders zeer bekend en gewaardeerd en is ook veelvuldig onderscheiden in vakbladen wereldwijd voor haar innovatieve producten en productiemethoden.

Arc'teryx is opgericht in 1989 in Vancouver, Canada. De naam en het logo van Arc'teryx refereren aan de Archaeopteryx Lithographica, een overgangsvorm tussen reptiel en vogel.


Uitleg Arc'teryx Productnamen:

Hardshell:

 • alpha

  Alpha:

  Ontworpen met focus op klimmen en alpinisme. De lengte en heupmaat zijn geschikt voor klimgordel. De borstzakken zijn ook bereikbaar tijdens dragen van een rugzak of klimgordel. De Alpha jassen en broeken zijn ontworpen voor maximale bewegingsvrijheid. Zo zullen de armen van de jas niet omhoog kruipen, zelfs niet met de armen boven het hoofd. Verder helmcompatibele capuchons, verlengde zoom, hoogst mogelijke sterkte/gewicht verhouding en nadruk op lichtgewicht materialen.
 
 
 • beta

  Beta:

  Allround kleding voor gebruik over heel de berg. Kenmerken zijn: gemiddelde lengte, steekzakken, interne zakken, gematigd geprononceerde snit, ruimte voor lagensysteem, helmcompatibele capuchons en verlengde zoom. • Fission:

  Gevoerde wind- en waterdichte shells die ook geschikt zijn als zelfstandig te dragen jas. De Fission SV is de warmste jas in het Arc'teryx assortiment.


 • theta

  Zeta:

  Allround kleding voor gebruik over heel de berg. Kenmerken zijn: grootste lengte, borstzakken, interne zakken, gematigd – expeditie-achtig ontwerp met ruimte voor lagensysteem, helmcompatibele capuchons en verlengde zoom.

 
 
 

Softshell:

 • gamma

  Gamma:

  Bijzonder goed ademend textiel met stretch, verkrijgbaar in diverse varianten van thermische efficiency, kan als waterafstotende (niet waterdichte) buitenlaag gedragen worden. In hoge mate bestand tegen schuren.

 
 

 • Venta:

  Winddichte, ademende softshells, verkrijgbaar in diverse varianten van thermische efficiency, met minder stretch dan de Gamma series. In hoge mate waterafstotend (niet waterdicht).


Middenlaag (Mid Layer):


 • Acto:

  Bijzonder goed ademende, luchtdoorlatende middenlaag met een hardshellachtig gladde buitenkant en binnenin een ruitpatroon. Heeft licht thermische efficiency.


 • atom

  Atom:

  Geïsoleerde middenlagen, gemaakt met hydrofoob (waterafstotend) synthetisch materiaal dat geen vocht opneemt. Buitenzijde is voorzien van een waterafstotende laag.

 
 

 • Covert:

  Middelzware middenlaag fleece met een structuur als van gebreide wol. • delta

  Delta:

  Luchtdoorlatende middenlaag fleece kleding, verkrijgbaar in diverse varianten van thermische efficiency.

 

 • Epsilon:

  Luchtdoorlatende middenlaag fleece die oogt als een hardshell, dus met een glad oppervlak, en is gemaakt van hydrofoob (waterafstotend) gebonden Poly Micro-Grid Fleece.


Basislaag (Base Layer):


 • Satoro:

  Basislaag van Merino-wol.


  Phase:
  Vochtafvoerende basislaag voor gedoseerde inspanningen.


  Rho:

  Thermisch efficiënte vochtafvoerende basislaag.