Hoewel het merk Arc'teryx bij het grote publiek nog geen grote bekendheid geniet, is het wel degelijk een van de toonaangevende merken in de top van de outdoor-kleding industrie. Arc'teryx is zeker bij insiders zeer bekend en gewaardeerd en is ook veelvuldig onderscheiden in vakbladen wereldwijd voor haar innovatieve producten en productiemethoden.

Arc'teryx is opgericht in 1989 in Vancouver, Canada. De naam en het logo van Arc'teryx refereren aan de Archaeopteryx Lithographica, een overgangsvorm tussen reptiel en vogel.


Uitleg Arc'teryx Categorie-aanduidingen:

Veel van de Arc'teryx productnamen bevatten ook een categorie-aanduiding. Deze aanduidingen helpen bij het definiëren van de eigenschappen en het gebruiksdoel van het betreffende product.

 

AR

AR: ALLROUND

Levert optimale prestaties & bescherming tegen de elementen en biedt een breed scala aan mogelijkheden voor allround veelzijdigheid bij meerdere activiteiten.

 

FL

FL: SNEL & LICHT

Minimalistische kleding, ontworpen om superlicht te zijn voor hoge prestaties, om snel en licht te kunnen reizen in wisselende weersomstandigheden.

 

LT

LT: LICHTGEWICHT

Geproduceerd met bijzonder duurzame topmaterialen maar ontworpen met een minimum aan functies voor een gestroomlijnd resultaat met bijzonder laag gewicht.

 

MX

MX: WISSELENDE OMSTANDIGHEDEN

Ontworpen voor wisselend gebruik in veranderlijke omstandigheden en bij diverse activiteiten door de hoge duurzaamheid, ademend vermogen en bewegingsvrijheid.

 

SK

SK: SPECIAAL VOOR TOERSKIËN

Qua design en uitvoering volledig afgestemd op toerskiën, biedt maximale bewegingsvrijheid, extra ruim gesneden voor opbouw van een lagensysteem, plus grotere broekspijpopening om over de skischoenen te passen.

 

SL

SL: SUPERLICHT

Maakt gebruik van de lichtst beschikbare materialen om een optimale bescherming te bieden tegen wind en regen zonder concessies te doen aan prestaties en/of compactheid, echter met een geringere duurzaamheid dan de LT's.

 

SV

SV: EXTREEM GEBRUIK

Maakt gebruik van de meest duurzame en slijtvaste materialen voor langdurig gebruik en biedt de best mogelijke bescherming bij de meest extreme omstandigheden. Denk bijv. aan klimmers die geregeld lang rotswanden schuren.